De Vertrouwenscirkel

De vertrouwenscirkel is een laagrempelige lotgenoten bijeenkomst waar jij als volwassen (jong) ouderverliezer helemaal jezelf mag zijn.

Stuur mij een mailtje (via onderstaande knop) met in het onderwerp "Deelname Vertrouwenscirkel" en ontvang meer informatie per mail. 

Logo Vertrouwenscirkel lotgenotenbijeenkomst


Ik ben Ciska Rensen

En ik gun het iedereen om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Iets dat niet zo vanzelfsprekend is als het lijkt.

Doordat ik zowel jong ouderverliezer ben als wees, weet ik hoe het is om je ouder(s) te missen. Maar ook hoe verschillend rouw kan zijn. Het delen van verhalen en in gesprek gaan met mensen met eenzelfde ervaring zorgt zowel voor herkenning, erkenning en maakt dat je je minder eenzaam voelt doordat het verbindt.

Wil jij dit ook eens ervaren? Meld je dan aan!

Ciska Rensen rouwbegeleiding Wees Jezelf gooit met herfstbladeren

WAT IS HET?

De vertrouwenscirkel  is een (nu nog) online bijeenkomst voor volwassenen die hun ouder(s) zijn verloren.

De bijeenkomsten staan in het teken van even helemaal jezelf zijn, met alles wat daarbij hoort.

Kennismaken, praten over wat je bezighoudt en verbinden op basis van een gedeelde levenservaring. Niet zwaarmoediger dan nodig, vooral gericht op (h)erkenning en verbinding door te delen, maar alles mag er zijn.

"Een bijeenkomst waarin jij kunt zijn wie je bent en kan bespreken en delen wat jij graag wil, met mensen die jou snappen"

locatie pin voor vertrouwenscirkel

Online vanaf een plek waar jij je fijn voelt

*Zorg wel voor een goede webcam

 

Datum icoon voor vertrouwenscirkel

Elke 1e woensdag van de maand van 20.00 - 21.30 uur

Icoon boodschappenwagentje voor kopen van tickets vertrouwenscirkel

Omdat ik de herkenning zo ontzettend waardevol vind, heb ik besloten de vertrouwenscirkels voorlopig GRATIS aan te bieden.  


Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar [email protected]Icoon voor verbinding, omdat dat de bedoeling is van de vertrouwenscirkel

Verbinden met gelijkgestemden, waarbij jij helemaal jezelf kunt zijn


Jezelf zijn

Dat is waar het in deze vertrouwenscirkel om gaat en wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

Je ouder(s) zijn jouw fundament. Als dit (gedeeltelijk) wegvalt, kan dit heel eenzaam voelen. Zeker als de mensen om je heen zo'n zelfde ervaring niet kennen. Hun leven gaat door, terwijl dat van jouw voor onbepaalde tijd stilstaat.

Hierdoor kan het moeilijk zijn om je begrepen te voelen, om het gevoel te hebben dat jouw verlies en rouw erkend wordt en om herkenning een aansluiting te vinden. Terwijl je dat juist zo nodig hebt ten tijden van rouw.

Om die reden ben ik gestart met het organiseren van de vertrouwenscirkel. Een laagdrempelige lotgenoten bijeenkomst voor mensen die hun ouder(s) zijn verloren.

Juist om dat stukje aandacht te geven, dat misschien niet altijd de aandacht krijgt die het nodig heeft en verdient. Dat stukje ven jezelf dat je misschien verborgen houdt of bent gaan houden voor de buitenwereld, omdat dat stukje niet altijd gesnapt wordt.

Tijdens de vertrouwenscirkel mag dat stukje er zeker zijn. Jij mag er zijn, gewoon helemaal als jezelf op de manier die op dat moment goed voelt.

Heb jij hier ook behoefte aan? Meld je dan aan!
 


 

Wees jezelf rouwbegeleiding Ciska Rensen

HOE GAAN WE TE WERK

De vertrouwenscirkel is een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je kunt verbinden met gelijkgestemden, je verhaal en ervaringen kunt delen, vragen aan elkaar kunt stellen, elkaar kunt inspireren en geïnspireerd kan worden. 


✨ Elke bijeenkomst is er een thema dat ik van te voren met je deel
✨ We delen ervaringen en wie weet inspireren we elkaar
✨Iedereen krijgt evenveel ruimte om te delen wat hij/zij wil


*Op sommige bijeenkomsten zal er een gastspreker aanhaken. Dit laat ik uiteraard van te voren weten* 

DUS NIET:

❌ Je alleen en onbegrepen voelen


❌ Lange zware gesprekken 


❌ Met je mond vol tanden tijdens een gesprek


❌ Te grote groep

DUS WEL:

✅ Verbinden met gelijkgestemden


✅ Korte gesprekken, focus op helpen/inspireren


✅ Van te voren bekend thema


✅ Max. 5 deelnemers per avond


VOOR WIE?

De bijeenkomst is voor volwassenen:

✨ Die hun ouder(s) zijn verloren
✨Die willen verbinden met mensen die een zelfde levensveranderende ervaring kennen
✨Die op zoek zijn naar (h)erkenning
✨Die hun verhaal of ervaringen willen delen, 
✨Die geïnspireerd willen worden of anderen willen inspireren


Wil jij ervaren hoe dat is? Kijk dan hieronder voor de aankomende bijeenkomsten! 

TARIEF

Ik wil deelnemen aan deze cirkel zo laagdrempelig mogelijk maken, omdat ik weet hoe waardevol het is. Daarom kun je per keer beslissen of je erbij wilt zijn.

Omdat ik de cirkels nu als zeer waardevol ervaar en zo veel mogelijk mensen de kans wil geven om dit een keer mee te maken, heb  ik besloten de cirkels voorlopig GRATIS aan te bieden. Ervaringen van eerdere deelnemers

Emma

Ik vond het een bijzonder gesprek. Het was fijn om op deze manier ook soms wat meanderend dingen te bespreken. Op die manier werd het gesprek ook verbreed naar onderwerpen waarop het op een jonge leeftijd een ouder verliezen toch ook van invloed is, zoals keuzes in werk en relaties. 

Milan

Wat zijn de keren dat ik mee heb mogen doen met de vertrouwenscirkel fijn. Alles wat ik van te voren had bedacht dat het zou zijn, is het niet. Het is voor mij een hele laagdrempelige manier om eens bewust bezig te zijn met rouwen. En vooral dan te kijken naar wat ik er nou eigenlijk bij voel. Ik vind het fijn dat andere mensen zo open zijn om ook hun ervaringen te delen, hoe anders ieder zijn verlies ook is. Ik vind veel erkenning en herkenning in deze gesprekken. Ook is het fijn dat je er elke keer een soort van onderwerp aan koppelt, ook al lopen sommige gesprekken dan toch anders. Ik ben er graag de volgende keer weer bij, dank je wel! 


Anoniem


Deze eerste woensdagavond van 2023 heb ik meegedaan aan de vertROUWcirkel, ik vond het heel spannend om mee te doen, de vorige keren heb ik daarom aan mij voorbij laten gaan, achteraf gezien super zonde. 
Pasgeleden ben ik mijn ouder verloren, ik twijfelde of het niet te vroeg was om mee te doen. Ciska stelde mij direct op me gemak, in de groep met eigenlijk alleen 'vreemde' mensen hing een goede, open en vertrouwde sfeer en ik voelde me direct op m'n gemak, vertrouwd en gehoord. 

Er was een mix aan mensen die pasgeleden hun ouder(s) verloren zijn en bij sommige mensen was het al wat langer geleden. Door deze mix kwam er een mooi gesprek opgang waarin iedereen de ruimte kreeg om zijn of haar verhaal te doen. Heel natuurlijk kwam het gesprek op gang waarbij het thema van de avond als startpunt werd gebruikt, maar er was genoeg ruimte voor eigen vragen en ervaringen delen. Inzichten werden gedeeld en ik vond het prettig om herkenning en erkenning te ervaren. 

Ik ben dankbaar dat Ciska deze fijne avond organiseert en ik ben er de volgende keer zeker weer bij. Voor eenieder die ook twijfelt om mee te doen of het spannend vindt, ik zou het zeker aanraden. Na de deelname voelde ik me rustiger het was fijn om met mensen te spreken die eenzelfde verlies ervaring meemaken. 

Veronique (Leaves of Memory)

Ik vond het een bijzondere bijeenkomst, met name omdat ik nog nooit met zoveel gelijken in contact ben geweest. Voor mij fijn en mooi om te merken dat niet iedereen heel zwaar op de hand was, maar er ook ruimte was voor een grapje of een lach. (Daar was ik stiekem wel een beetje bang voor).

FAQ

Wat is een jong ouderverliezer?

Created with Sketch.

Een jong ouderverliezer is iemand die voor zijn 21ste zijn ouder(s) is verloren. 

Ben jij na je 21ste je ouder verloren, maar was je ouder wel al ziek voor je 21ste, dan kan het zijn dat je toch veel overeenkomsten vertoond met andere jong ouderverliezers. Schroom dan niet om je aan te melden. 

Ben je na je 21ste je ouder(s) verloren, maar zou je wel graag deelnemen aan een zelfde soort groep? Neem dan contact met me op via [email protected] of bel me op 06 41 78 27 28

Ben ik ook welkom als ik pas mijn ouder(s) ben verloren?

Created with Sketch.


Als je pasgeleden je ouder(s) bent verloren (korter dan een half jaar geleden) dan kan het wat heftig zijn om geconfronteerd te worden met andermans verlies verhalen. Jij zelf kan dit het beste inschatten. 

Als je het fijn vindt, kunnen we ook van te voren even kennismaken om te bespreken wat handig is in jouw situatie. 

Moet ik iets voorbereiden?

Created with Sketch.

Nee je hoeft niks voor te bereiden. Ik laat van te voren het thema van de bijeenkomst weten, mocht je naar aanleiding daarvan een ervaring hebben die je wilt delen dan kan dat zonder voorbereiding tijdens de bijeenkomst. 

Heb ik een betaald zoom-account nodig?

Created with Sketch.

Nee dat hoeft niet. je krijgt van mij per mail de uitnodiging met een link voor de online bijeenkomst. Het is misschien wel handig om van te voren even te checken of de link werkt (incl. beeld en geluid).  

Waar vindt de bijeenkomst plaats?

Created with Sketch.

De bijeenkomsten zijn voorlopig nog online (via zoom). Ik zou het leuk vinden om binnenkort ook een live bijeenkomst te organiseren, dus laat het me vooral weten als jou dat ook leuk lijkt. Mailen mag altijd op [email protected]  

Waarom zijn er maar 5 plekken per bijeenkomst?

Created with Sketch.

Omdat er gevoelige dingen besproken worden tijdens de bijeenkomsten en ik ook graag aan iedereen evenveel aandacht wil geven, heb ik besloten te bijeenkomsten klein te houden. Zo is er genoeg ruimte voor ieders verhaal inclusief vragen.  

Ik hou niet zo van spreken in groepen, kan ik ook alleen luisteren?

Created with Sketch.

Omdat iedereen komt om (h)erkenning en inspiratie te vinden in elkaars verhalen is het natuurlijk wel fijn als er genoeg wordt gedeeld. Je bent echter nergens toe verplicht. Als jij het heel lastig vindt en liever wilt luisteren geef dat dan vooral aan, dan hou ik daar rekening mee. Uiteraard staat het je vrij om tijdens de bijeenkomst anders te beslissen.   

Heb je nog een andere vraag die hier niet bij staat? Stuur me dan even een appje, dan ontvang je binnen 48 uur een reactie van mij. Mailen mag ook op [email protected]

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp