Waarom ik mediator & conflictcoach ben

Als enig kind met een indische achtergrond ben ik het niet gewend om ruzie te maken. Ik hoefde nooit met broertjes of zusjes te wedijveren en mijn indische moeder ging confrontaties voornamelijk uit de weg, waardoor ik dat automatisch ook deed. Een echte fan van conflicten ben ik dan ook niet, ik los ze liever op. 


Wat ik wel van huis uit heb meegekregen, is het eerlijk en open kijken naar mensen en het gedrag los te zien van de persoon. Daarbij heb ik een sterk ontwikkeld inlevingsvermogen. Dit beschouw ik als een groot goed, helemaal als ik anderen hierin mee kan nemen. 


Met mijn bijna 10 jaar werkervaring bij een grote gemeente, waar ik mij o.a. bezig hield met bewonersparticipatie en verbetering van de dienstverlening, ben ik het gewend om met verschillende partijen om te gaan. Met ieder hun eigen belangen, waarover ze vaak niet goed met elkaar communiceren. Ik vind het een uitdaging om partijen een beter beeld te geven van elkaar en ze zo dichter bij elkaar te brengen. Het is een spanningsveld dat ik op zoek en wat mij ligt. En waar is dit nou beter in te zetten dan bij conflicten? 

Want juist dan gaat het vaak om vastgelopen communicatie en twee partijen die moeite hebben elkaar echt te horen, te zien en dus te begrijpen. Juist hier is het zijn van die brug, van enorm belang, want als mensen elkaar weer begrijpen kunnen zij tot de beste oplossingen komen. Als mediator streef ik dan ook naar een win-win situatie. 


Naast dat ik graag help bij het vinden van een oplossing voor een spelend conflict, kun je bij mij ook al terecht als er in jouw ogen misschien nog geen sprake is van een conflict. Waar mediation meestal pas wordt ingezet als de situatie al uit de hand is gelopen, help ik je ook als je verdere escalatie juist wilt voorkomen. Dus is er sprake van een irritatie die een zakelijke of privé- relatie op een negatieve manier dreigt te beïnvloeden, trek ook dán aan de bel. Als conflictcoach help ik jullie bespreekbaar te maken wat er besproken moet worden en ik geef jullie tools mee om te voorkomen dat jullie in de toekomst in een zelfde soort situatie terecht komen.