Waarom ik coach in relaties

Mijn naam is Ciska Rensen (1982) ik ben de oprichter van Coaching in Relaties. Daarnaast ben ik moeder van 2 kids, heb ik meer dan 15 jaar een relatie met mijn partner en ben ik actief als mediator en vrijwillig buurtbemiddelaar. Mensen hebben de neiging om mij hun eerlijke verhaal te vertellen. En als ze mij zouden omschrijven noemen ze mij empathisch, betrokken, behulpzaam, open, vriendelijk en integer. 

Relaties en de communicatie in relaties hebben mij altijd gefascineerd. Het valt mij hierin vooral op hoe vaak mensen iets zeggen wat ze niet zo bedoelen en iets bedoelen maar niet zeggen. Zonde want dit komt relaties over het algemeen niet ten goede. 


Het is eigenlijk de strijd tussen helemaal jezelf willen zijn en angst om de relatie te verliezen. Vooral met het oog op dit laatste slikken we vaak dingen in, gaan we gesprekken niet aan, doen we aannames, cijferen we onszelf weg, kortom durven we ons niet kwetsbaar op te stellen en 100% onszelf te zijn. Zonde want als dit te veel gebeurt verstoort dit de relatie met jezelf en uiteindelijk ook met de ander. 

Het is niet voor niks dat we de meest waardevolle relaties kunnen opbouwen als we helemaal onszelf zijn. En het zijn juist die relaties die ons leven verrijken en ons gelukkiger maken. En omdat ik iedereen dit geluk gun, coach ik in relaties.


Relaties met jezelf en relaties met de ander. Zowel op liefdesgebied als op werkgebied.


Voor mij zijn liefdesrelaties iets moois en heel stiekem zou ik willen dat RomComs realiteit waren, maar ook ik weet inmiddels dat dat niet zo is. Liefde is met tijden zwaar werken. En voornamelijk doordat je jezelf moet blijven stimuleren en uitdagen om jezelf te blijven en nieuwsgierig te blijven naar de ander.

Op liefdesvlak focus ik mij daarom vooral op het versterken en herstellen van relaties. Relaties die in de basis eigenlijk al goed zijn, maar die net even een extra zetje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld doordat partners even niet meer op een lijn zitten door een levensveranderende ervaring. Zowel door het moederschap als door het feit dat ik wees werd op mijn 34ste, heb ik zelf ervaren hoe makkelijk het is om even uit verbinding te raken, even niet meer dezelfde taal te spreken, maar ook hoe fijn het is als dat herstelt en hoe krachtig je dan uit zo’n situatie kan komen. En dit gun ik iedereen, daarom coach ik in liefdesrelaties. 


Op zakelijk vlak, lopen we onszelf vaak voorbij. Omdat we denken dat dat wordt verwacht of omdat we een bepaald doel voor ogen hebben. Het gevaar voor wegcijferen en niet jezelf zijn, inclusief de bijbehorende irritaties ligt ook hier op de loer, maar vaak met een net wat andere reden. Omdat ik ook dit krachtenveld enorm interessant vindt en omdat ik geloof dat investeren in de relatie met jezelf en de relatie met collega’s, het werk en de organisatie alleen maar ten goede komt, coach ik ook in zakelijke relaties.   

Door samen te bekijken waar jij bent/ jullie zijn in de relatie, welke patronen er zijn ontwikkeld, hoe er gecommuniceerd wordt en wat de onderliggende behoeften zijn, zorgen we dat jullie liefdes- of werkrelatie toekomstbestendig, (nog) sterker wordt en energiegevend blijft.