Hi, ik ben Ciska

Ik ben 40 jaar en woon samen met mijn partner en twee kinderen in Utrecht.  


Door het overlijden van mijn vader toen ik nog maar zes jaar oud was en het overlijden van mijn moeder op mijn 34ste, weet ik hoe het is om je ouder(s) te moeten missen.

Omdat ik door mijn eigen verliezen weet hoe alleen je je kunt voelen als je iemand die jou dierbaar is bent verloren en daarnaast ook de invloed ken van dit grote gemis, heb ik mij om laten scholen tot Rouwtherapeut om nu ook anderen zo goed mogelijk bij te kunnen staan in hun (verlate) rouwproces.

Mijn Rouw verhaal
Met de dood van mijn vader kon ik destijds niet dealen. Ik was simpelweg te jong. Toch was ik in de veronderstelling dat ik het 'verwerkt' had, ik huilde immers niet meer als ik over hem sprak. En 'gewoon doorgaan' was iets dat ik helemaal omarmd had.

Ik vond het dan ook gek dat het op zo veel momenten in mijn leven nog omhoog kwam in de vorm van neerslachtigheid. En het voelde ergens als falen dat het overlijden van mijn vader daar nog de oorzaak van was.

Toen ik op mijn 34ste mijn moeder verloor, voelde ik mij heel alleen in mijn verdriet. Niemand om mij heen had hetzelfde meegemaakt als ik en dat vond ik lastig. Door de dood van mij vader voelde ik mij al 'anders' en nu was ik ook nog als eerste van mijn vriendengroep wees geworden. En dat als enig kind.

Ook was ik erop gebrand om het rouwen dit keer 'goed' te doen, maar hoe doe je dat dan eigenlijk?

Ik koos voor rouwbegeleiding. Een plek waar ik begrip en steun vond, helemaal kon zijn wie ik was en rustig mijn verhaal kon vertellen. 

Een stappenplan voor rouw bestond er helaas niet. Stilstaan bij mijn gevoel en behoeften is wat ik had te doen, maar hoe deed ik dat? Want wie was ik dan eigenlijk nu ik geen ouders meer had? En wat wil ik dan? En als ik dat dan weet, hoe deal ik dan op een fijne manier met de verwachtingen en meningen van mijn omgeving?


Foto van Ciska Rensen rouwbegeleider leunend tegen een boom in de herfst

Door dit rouwproces leerde ik mezelf kennen. Ik leerde te voelen, leerde luisteren naar mijn behoeften en werd me tegelijkertijd bewust van de overlevingspatronen die ik had ontwikkeld na het overlijden van mijn vader.

Patronen die mij enorm geholpen hadden, die ik eigen had gemaakt en waarmee ik mij vereenzelvigde. Maar waarvan ik nu 'pas' zag dat ik 'mijn patronen' niet was. Het masker mocht af, ik zocht de kwetsbaarheid op en ging op zoek naar mijn echte zelf.

Deze processen van rouw om mijn moeder en verlate rouw om mijn vader, hebben mij weer dichter bij mezelf gebracht. En doordat ik deze processen deels al zelf heb doorlopen en deels nog doorloop, dit is een 'ongoing proces', weet ik als geen ander hoe het is en waar ik jou bij kan helpen.

Mijn hulp
Ik draag je geen oplossingen en antwoorden aan, maar ga samen met jou op zoek naar hoe jij op een voor jou fijne manier kunt rouwen en leert leven met het verlies. 

Heb jij vragen, wil je meer informatie of zou je het fijn vinden om kennis te maken? 

Plan dan meteen een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via de knop hieronder, of mail je vraag naar info@ciskarensen.nl

 


Ciska Rensen rouwbegeleider

"The wound is where the light enters"

Wie ben ik nog meer?

 • Ik ben afgestudeerd Meester in de rechten en mediator (maar daar doe ik nu niks meer mee)
 • Ik hou enorm van lekker eten en gezelligheid
 • Ik ben bang voor onweer
 • Ik durf wel te zeggen dat ik verslaafd ben aan chocola
 • Ik drink de hele dag door thee (en max 3 kopjes koffie) maar hou ook zeker van een wijntje of biertje op z'n tijd.
 • Ik heb een hele brede muziek smaak, van 80's tot R&B
 • Ik hou ontzettend van zingen, maar doe dit voornamelijk onder de douche
 • Ik ben van plan een boek te gaan schrijven over mijn rouw
 • Ik doe aan bodycombat om zowel te ontladen als op te laden en hou ook erg van wandelen in de natuur
 • Ik mis mijn ouders nog elke dag, het gemis is niet altijd op de voorgrond, maar het is er altijd
 • Mijn gezin is mijn alles


Wees Jezelf rouwbegeleiding Ciska Rensen

Wat anderen over mij zeggen


"Als persoon is Ciska heel fijn en laagdrempelig, waardoor ik snel op mijn gemak ben en me makkelijk open stel.
Ze weet goed de ruimte te geven, luistert goed en geeft invulling aan leegtes indien nodig, maar deze laat ze ook zeker toe.
Ze geeft geen oordeel, maar duidelijk sturing of advies/handvatten om mijn eigen gevoel te ontdekken."

Miloe 

"Ciska kan als geen andere echt luisteren naar jouw verhaal. Ze voelt een situatie, sfeer en mensen perfect aan. En straalt zelf altijd zoveel rust uit, waardoor je je direct op je gemak voelt bij haar. Helaas is zij een te goede ervaringsexpert op het vlak van (jong) ouderverlies, maar ik bewonder haar voor haar kracht die ze hieruit heeft geput en dit omgezet heeft naar het helpen van lotgenoten."


Lyanne

"Ciska is een vriendelijk, empathisch, behulpzaam en betrouwbaar persoon. Ze kan goed luisteren, doorvragen zonder te oordelen, geeft tips en geeft de ander het gevoel gezien en gehoord te worden. Ze is scherp bij het doorvragen en weet op een prettige manier te vragen naar je gevoel en gedachtes en zoekt mee met wat voor jou het fijnste en beste werkt."


Antonet"Ik heb de gesprekken met Ciska als zeer prettig ervaren en heb daar veel aan gehad. Ciska is een plezierig persoon om de gesprekken mee te voeren, zeer relax en rustig maar heeft mij ook zeker een aantal handvatten gegeven, ik kan haar coaching aanbevelen."

Anoniem


"Vanaf het eerste moment dat ik Ciska ontmoette voelde ik me bij haar op mijn gemak. Ze raakte mij met haar oprechtheid en open blik. Ze heeft mij geholpen om een nogal wolkige brij van gedachten in mijn hoofd op een rijtje te zetten. Ik zie daardoor nu helder wat mijn dromen én angsten zijn en hoe ze samenwerken. Ciska luistert heel aandachtig en weet heel precies momenten te kiezen om een vraag te stellen, een reflectie te bieden of aanrijking te doen. Ze raakt in alle bescheidenheid gevoelige plekken aan die vervolgens heel bespreekbaar worden. Ook was ik blij met de (zeer goed!) geschreven terugkoppelingen via de mail na een sessie. Het was een heel fijn en waardevol coaching traject met Ciska."


Sanne