Waarom ik coach in relaties

Tijdens mijn 10 jaar werkervaring bij een van de grootste gemeenten van het land vond ik het de meest interessante uitdaging om ervoor te zorgen dat twee botsende partijen meer begrip kregen voor elkaar. De een mee te nemen in hoe de ander iets ziet, ervaart en beleeft is iets dat mij ligt. Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en mijn enorme inlevingsvermogen en begrip wordt altijd zeer gewaardeerd. 


Dat ik hier meer mee wilde doen, was dan ook al snel duidelijk. Als mediator bemiddel ik bij conflicten. Conflicten waarbij partijen vaak al op het punt zijn aangekomen dat zij afscheid willen nemen van elkaar. Maar al snel kwam ik erachter dat veel conflicten voorkomen hadden kunnen worden als belangrijke, essentiële zaken eerder met elkaar besproken waren. Als er minder voor de ander was gedacht en ingevuld en als partijen eerder inzicht hadden gekregen in hun eigen handelen en manier van communiceren. Sterker nog dit had er in de meeste gevallen voor kunnen zorgen dat relaties zelfs op tijd waren hersteld en/ of zelfs waren verbeterd. 


Gemiste kans wat mij betreft en oh zo zonde, daarom wil ik mij met ‘Coaching in Relaties’ dan ook richten op personen in een relatie die het gevoel hebben even niet meer op één lijn te zitten. Die merken dat het lastig is om bepaalde dingen te bespreken of die steeds tegen dezelfde dingen aanlopen. Of die willen weten hoe ze hun relatie een boost kunnen geven. 

Mijn doel is om deze personen (weer) dichter bij elkaar te brengen. Door hen op een eerlijke en open manier inzicht te geven in henzelf, hun handelen en hun communicatie en vooral de invloed daarvan op de relatie. Want ik ben ervan overtuigd dat dit het verschil kan maken tussen een relatie die energie vreet en een relatie die energie geeft en wat mij betreft is het eeuwig zonde om ‘genoegen te nemen met’ een relatie, die je eigenlijk nog zoveel meer kan bieden. 

Relatiecoach in Utrecht Coaching in Relaties

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op!