Over mij

Mijn naam is Ciska Rensen en naast dat ik een liefhebbende partner en moeder ben van twee, uiteraard in mijn ogen, fantastische kinderen, ben ik wees en meer dan ooit mezelf.  


Ik ben er trots op dat mensen hun eerlijke en echte verhaal aan mij te vertellen en dat ik door anderen omschreven word als Begripvol, Empathisch, Eerlijk, Open, Vriendelijk, Behulpzaam en Integer. 


Toen ik op 34 jarige leeftijd wees werd, moest ik opnieuw uitvinden wie ik eigenlijk was. Ik kwam erachter dat ik mij onbewust heel erg had laten leiden door verwachtingen van anderen en logische vervolgstappen zonder erbij stil te staan of ik ook nog op het, voor mij, goede pad zat. 

Ik hield mezelf klein en ging geregeld over mijn eigen grenzen heen omdat ik niemand teleur wilde stellen. De ander speelde de hoofdrol. Zo gefocust was ik op de verbinding met anderen. 

Het verdriet en ook de angst dat ik na het overlijden van mijn vader, op 6-jarige leeftijd, ook mijn moeder zou verliezen en alleen achter zou blijven, speelde daar een grote rol in. 

Toen die angst uiteindelijk werkelijkheid werd, kwam ik erachter dat ik het aan kon! Natuurlijk was er verdriet , intens verdriet zelfs, maar ik was er nog. Mijn vertrouwen groeide en het maakte mij zelfs sterker dan ooit. 

Ik werd mij bewust van mijn masker en hoe dit mij beperkte in leven van mijn eigen leven. Tegelijkertijd was ik mij bewuster dan ooit hoe kort het leven kan zijn en hoe belangrijk het is om je eigen leven te leiden en te zorgen voor je eigen geluk. Daarom wist ik, het roer moet om.

Want wie ben ik, wat wil ik écht en waar ligt míjn kracht? 


Ik besloot mijn baan op te zeggen, te investeren in mijzelf en mijn persoonlijke ontwikkeling en voor mijzelf te starten. 

Dit bleek vooral een verdere zoektocht naar mijzelf en leren kiezen vanuit vertrouwen in plaats van uit angst. En geloof me, die angst heeft zich in allerlei vormen getoond en ik herkende hem niet altijd even snel. Maar ook dat is oké en hoort bij het proces.

Nu ik weet hoe moeilijk het kan zijn om je echte zelf te zijn, soms zelfs zonder dat je het zelf doorhebt, wil ik niets liever dan mijn krachtige kwaliteiten inzetten om anderen daarbij helpen. Omdat ik weet hoeveel meer rust, balans, energie en geluk het je kan opleveren, als jij de regie pakt in je eigen leven en kunt kiezen vanuit jezelf.