Over mij

Mijn naam is Ciska Rensen en naast dat ik een liefhebbende partner en moeder ben van twee, uiteraard in mijn ogen, fantastische kinderen, ben ik wees en meer dan ooit mezelf.  


Ik ben er trots op dat mensen hun eerlijke en echte verhaal aan mij te vertellen en dat ik door anderen omschreven word als Begripvol, Empathisch, Eerlijk, Open, Vriendelijk, Behulpzaam en Integer. 


Toen ik op 34 jarige leeftijd wees werd, kwam ik er door mijn rouwproces achter dat ik opnieuw uit moest vinden wie ik eigenlijk was. Rouwen betekent in mijn ogen namelijk luisteren naar je gevoel en je behoeften, maar wat als je geen idee hebt hoe je dat doet?

Ik kwam er hierdoor achter dat ik al jaren leefde met een masker op. Een masker dat mij goed paste en wat ik eigenlijk gewoon beschouwde als mijn eigen gezicht.

Maar nu was het tijd geworden om dat masker beetje bij beetje af te zetten, mij bewust te worden van wat er onder zat, om de stap te zetten richting kwetsbaarheid en te voelen wat er nog te voelen was. 

Zo kwam ik er door dit proces o.a. achter dat ik mij heel erg had laten leiden door verwachtingen van anderen en logische vervolgstappen zonder erbij stil te staan of ik ook nog op het, voor mij, goede pad zat. 

Ik hield mezelf klein en ging geregeld over mijn eigen grenzen heen omdat ik niemand teleur wilde stellen. De ander speelde de hoofdrol. Zo gefocust was ik op de verbinding met anderen. 

Het verdriet en ook de angst dat ik na het overlijden van mijn vader, op 6-jarige leeftijd, ook mijn moeder zou verliezen en alleen achter zou blijven, speelde daar een grote rol in. 

Ik werd mij bewust van mijn masker en hoe dit mij beperkte in het leven van mijn eigen leven. Tegelijkertijd was ik mij bewuster dan ooit hoe kort het leven kan zijn en hoe belangrijk het is om je eigen leven te leiden en te zorgen voor je eigen geluk. Daarom wist ik, het roer moet om.

Want wie ben ik, wat wil ik écht en waar ligt míjn kracht? 

Ik besloot mijn baan op te zeggen, te investeren in mijzelf en mijn persoonlijke ontwikkeling en voor mijzelf te starten. Zodat ik nu mensen kan begeleiden die zich herkennen in mijn verhaal.

Door hen te helpen in hun zoektocht op het gebied van (verlate) rouw. Te helpen ontdekken wat voor hen helpt als het verlies kortgeleden is, maar ook door te helpen op het gebied van bewustwording en het aangaan van verlate rouw. Ik help hen de stap te maken richting kwetsbaarheid en van overleven naar leven te gaan. 

Zodat zij zowel in als door rouw weer/ meer zichzelf kunnen zijn en hun eigen leven kunnen leven. 

"The wound is where the light enters"

Wie ben ik nog meer?

- Ik ben ook meester in de rechten (heb hetzelfde carrièrepad gekozen als mijn overleden vader)
- Ik hou enorm van lekker eten, uitgebreid tafelen met mijn liefde of vrienden word ik heel blij van
- Ik ben chocola verslaafd
- Drink de hele dag door thee (en max 3 kopjes koffie) maar hou ook zeker van een wijntje of biertje op z'n tijd. 
- Heb een hele brede muziek smaak, maar favoriet is toch wel R&B
- Hou ontzettend van zingen, maar doe dit voornamelijk onder de douche
- Ben van plan een boek te gaan schrijven
- Ga los met bodycombat, maar hou ook erg van wandelen
- Mijn gezin is mijn alles