Mijn doel met Coaching in Relaties

Relaties zijn belangrijk voor ons, net als helemaal jezelf kunnen zijn. 
De meest gewenste situatie is dan ook dat we helemaal onszelf kunnen zijn in een relatie. Toch blijkt dit in de praktijk vaak lastig. Zo kan een relatie op 1 komen te staan, waardoor je eigen behoeften naar de achtergrond verdwijnen of kies je juist voor jezelf, maar stuit je daarin op onbegrip. Dit kan geleidelijk gebeuren en kan zich op allerlei manieren uiten. Mijn doel is om hier (op tijd) bij te helpen, zodat de relatie goed blijft, herstelt of zelfs versterkt wordt.  

Ik ben ervan overtuigd dat als jij eerlijk naar jezelf durft te kijken, je kwetsbaar durft op te stellen en daarbij ook open durft te stellen voor de ander, dit niet alleen de relatie met jezelf versterkt maar ook de relatie met de ander en dat is dan ook mijn doel. 

Lees hieronder verder hoe ik jou/ jullie kan helpenCoaching in relaties

Created with Sketch.

Of het nou gaat om een relatie met een familielid, collega, vriend(in), buur of geliefde, soms loopt een relatie even niet zoals je zou willen. 

Coaching in relaties is bedoeld voor mensen die:

 • Het gevoel hebben niet op een lijn te zitten met de ander 
 • Het maar niet lukt om tot overeenstemming te komen met de ander, zelfs niet over iets onbenulligs
 • Het maar niet lukt bepaalde dingen bespreekbaar te maken
 • Zich steeds meer storen aan de ander
 • Het gevoel hebben niet gehoord te worden
 • Het gevoel hebben niet begrepen te worden
 • Merken dat een relatie energie begint te vreten
 • Merken dat ze de ander liever uit de weg gaan
 • Willen weten hoe ze hun relatie kunnen herstellen
 • Willen weten hoe ze hun relatie kunnen verbeteren
 • Hun relatie een extra boost willen geven

 
Is een van deze punten of zijn er meerdere van deze punten op jullie relatie van toepassing, of zijn er andere dingen die spelen op relationeel vlak, dan help ik jullie graag.

Verloop
Nadat jullie contact met mij hebben gezocht plannen we een kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend en kosteloos. Het doel van dit gesprek is erachter te komen of er een klik is tussen ons, of ik de juiste persoon ben om jullie te helpen en of jullie mij de geschikte persoon vinden om jullie te helpen. Belangrijk is dat deze intake echt gezien moet worden als een gesprek. Ik zal jullie dan ook niet onderwerpen aan een vragenvuur. Na dit gesprek hebben jullie uiteraard de tijd om dit te laten bezinken en te bedenken of jullie met mij in zee willen gaan

Als we besluiten dat we met elkaar verder te gaan, dan plannen we op korte termijn de eerste afspraak in. Afspraken duren tussen de 60 en 90 minuten. Het is moeilijk vooraf in te schatten hoeveel gesprekken er nodig zullen zijn, maar gemiddeld zijn er zo'n 5 á 7 gesprekken nodig.

Doel
Het doel is dat jullie relatie herstelt en verbetert doordat jullie inzicht krijgen en weten hoe jullie bepaalde dingen anders kunnen doen. Zodat jullie relatie een periode van zwaar weer in het vervolg met vlag en wimpel doorstaat.

Individuele relatiecoaching

Created with Sketch.

Soms loop je steeds tegen dezelfde dingen aan in de relaties die je aangaat. Je merkt bijvoorbeeld dat een bepaalde situatie of gedrag van de ander een zelfde soort reactie bij jou oproept. Een reactie die je zou willen veranderen, maar je weet zelf niet zo goed hoe. Of door de relaties die je aangaat lukt het je maar niet om helemaal jezelf te zijn. Je voelt je niet gehoord of niet begrepen en merkt dat het maar niet lukt om je boodschap helder over te brengen op de ander.

Dit zijn slechts een aantal dingen die er kunnen spelen, maar feit blijft dat relaties soms ingewikkeld kunnen zijn. Dus loop jij tegen iets aan op relationeel gebied en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Dan is de individuele relatiecoaching wellicht iets voor jou.

Verloop
We starten met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend. Doel van dit gesprek is dat we elkaar wat beter leren kennen, dat we duidelijk krijgen wat er precies speelt en of ik daar bij kan helpen én uiteraard of jij ook een goed gevoel hebt bij mij als persoon. Het is dan ook echt een gesprek en niet bedoeld als een intake waarbij ik slechts allerlei vragen op je af vuur. Dit gesprek duurt tussen de 30 - 60 minuten.

Mocht je na dit gesprek een goed gevoel hebben en denk ik jou te kunnen helpen, dan plannen we op korte termijn een eerste gesprek in. Hoeveel gesprekken er vervolgens nodig zijn om ons doel te bereiken is moeilijk in te schatten. Gemiddeld zijn er tussen de 4 a 7 gesprekken nodig om resultaat te behalen. Voor en na elk gesprek bespreken we hoe het ervoor staat. Het staat je uiteraard vrij om de gesprekken op elk willekeurig moment te beëindigen, mocht het je toch niet brengen wat je van te voren had gedacht.

Doel
Het doel is in eerste instantie dat jij geholpen bent bij jouw hulpvraag. Daarbij hoop ik dat je meer inzicht hebt gekregen over wie jij bent als persoon en wat jouw rol is in de relatie. En ik geef je tools mee zodat jij in je huidige relaties en toekomstige, dicht bij jezelf kunt blijven en ervoor kunt zorgen dat relaties energie blijven geven zonder dat ze energie gaan vreten.   

Mediation / Bemiddeling

Created with Sketch.

Bevind jij je in een conflictsituaties? Met een geliefde, collega, buurman, vriend, bedrijf of instantie en zou je er het liefst op een goede manier uit willen komen? Op een manier die voor beiden een win-win situatie oplevert? Om hier te komen is het van belang dat er op een eerlijke en open manier met elkaar gesproken wordt. Dat het gesprek niet op standpunten blijft hangen, maar dat er echt gekeken wordt naar de onderliggende belangen. Door alle emoties die bij conflictsituaties komen kijken, kan het ondanks de beste bedoelingen, moeilijk zijn om dat zelf voor elkaar te krijgen. Het inschakelen van een mediator/ bemiddelaar die het gesprek en het proces kan begeleiden biedt dan een goede oplossing.

Verloop
We starten met een intakegesprek van (max 30 minuten). Dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Tijdens dit gesprek hoor ik graag kort wat er speelt en leg ik het verloop van de procedure uit. Er dient een mediationovereenkomst te worden opgesteld. Hierin staan de afspraken rond de procedure. Deze overeenkomst dient voor het eerste echte gesprek ondertekend te zijn.

Hoeveel gesprekken er uiteindelijk nodig zijn is moeilijk vooraf in te schatten. Gemiddeld zijn er zo'n 5 a 7 gesprekken nodig om tot een voor beiden gewenst resultaat te komen. Het staat alle partijen vrij om het traject op elk willekeurig moment te beëindigen.

Doel
Het doel is om tot een voor beide partijen gewenst resultaat te komen, de welbekende win-win situatie. De afspraken die tijdens de mediation gemaakt worden, worden uiteindelijk vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst wordt door beiden partijen ondertekend. 

Waarom bij mij

Created with Sketch.
 • Omdat ik ben wie ik ben

Voordat we aan een traject starten is het belangrijk dat er een klik is. Dat jij/ jullie een goed gevoel hebben bij mij als persoon en dat ik denk jou/ jullie op een goede manier te kunnen helpen. Alleen als jij/ jullie een goed gevoel hebben bij mij zullen we in staat zijn op een open en eerlijke manier met elkaar te kunnen communiceren en dat is nodig om resultaat te behalen.

 • Open en eerlijk

Ik ben iemand die veel waarde hecht aan openheid en eerlijkheid. Zo staat mijn oordeel over iemand nooit van te voren vast en benader ik iedereen eerlijk en open. Om ergens te kunnen komen, verwacht ik dat ook van jou / jullie. 

 • Objectieve blik

Hoewel het fijn kan zijn om je problemen met vrienden/ familie etc. te bespreken, zijn deze helaas zelden objectief. Dat heeft niets met onwil te maken, maar het is als vriend/ vriendin gewoon heel moeilijk om geheel objectief naar een situatie te kijken omdat ook zij hier een rol in spelen. Het gevaar dat hierin schuilt is dat ze jouw verhaal compleet onderschrijven en jij en de ander nog meer tegenover elkaar komen te staan. 

Wil je mijn hulp dan krijg je mijn objectieve blik. Die objectief naar jouw/ jullie relatie kijkt, naar jouw/ jullie rol, manier van handelen en communiceren en daarin ook een spiegel durft te zijn.  

 • Onafhankelijk

Als er sprake is van mediation, is het goed om te weten dat ik geheel onafhankelijk ben. Ik heb geen baat bij de uitkomst en jullie hoeven mij dan ook niet te overtuigen. Ik begeleid het proces en het gesprek en begeleid jullie zo naar de beste oplossing voor jullie beiden. 

 • Laagdrempelig

Ik help graag. Dus bij mij kun je al terecht als je zelf misschien nog niet duidelijk hebt waar je precies hulp bij nodig hebt. Of als je slechts een situatie voor wil leggen, een vraag hebt, of op zoek bent naar tips & tricks. Schroom dus niet om contact op te nemen. Ik ga je vervolgens niet stalken, er zitten niet meteen kosten aan verbonden en ik praat je ook geen problemen aan ;-). 

Daarbij ben ik ook op veel manieren te bereiken. Via het contactformulier op mijn site, whatsapp, mail en telefoon. En als je een gesprek met mij wilt kan dit zowel face - to - face (op 1,5 m afstand) bij jullie thuis of op een neutrale locatie, online of telefonisch. 

 • Flexibel

Zoals ik al aangaf kunnen gesprekken op verschillende manieren gevoerd worden. Dit maakt het ook mogelijk om de gesprekken bijvoorbeeld in de avonduren of het weekend in te plannen. 

Tarieven en kosten

Created with Sketch.

Tarieven
Coaching in Relaties (2p)           Particulier: 100 euro per gesprek (incl. btw)
                                                        Zakelijk: 120 euro per gesprek (incl. btw)
                                                        U-pas: 50 euro per gesprek (incl. btw)

Individuele relatiecoaching        Particulier: 80 euro per gesprek (incl. btw)
                                                        Zakelijk: 100 euro per gesprek (incl. btw)
                                                        U-pas: 30 euro per gesprek (incl. btw)

Mediation/ Bemiddeling (2p)     Particulier: 120 euro per gesprek (incl. btw)
                                                        Zakelijk:  140 euro per gesprek (incl. btw)
                                                        U-pas: 55 euro per gesprek (incl. btw)

**Maatwerk is ook af te spreken, neem daarvoor contact op.**

Kosten
In een straal van 10 km om Utrecht reken ik geen reiskosten.
Vanaf 10 km om Utrecht reken ik 0,31 euro per km.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om op een neutrale locatie af te spreken. Eventuele huurkosten van gespreksruimtes kunnen dan doorberekend worden. Uiteraard niet zonder dit vooraf besproken te hebben.