Bij welke conflicten kan ik je helpen?

Conflicten komen voor in allerlei soorten 'relaties'. Waar er sprake is van een vorm van afhankelijkheid om een bepaald doel te bereiken, kunnen conflicten en irritaties ontstaan. Bij sommige (dreigende) conflicten of irritaties zul je wellicht eerder aan mediation en/ of conflictcoaching denken dan bij andere. Voor onderstaande conflicten kun je  bij mij terecht. 

Liefdes conflicten irritaties relaties

Conflicten in de relationele sfeer

Iedereen zou natuurlijk het liefst zien dat de liefde eeuwig voortduurt. Dit is echter helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms ontstaan er irritaties die zonder de juiste aandacht kunnen uitgroeien tot conflicten en soms is de enige oplossing nog om apart verder te gaan. In deze situaties kan conflictcoaching of mediation helpen. 

  


Arbeidsconflicten collegas

Arbeidsconflicten

Collega's hebben elkaar vaak niet uitgekozen, maar moeten wel het merendeel van de tijd met elkaar optrekken en het liefst ook goed samenwerken. Als er in deze relatie spanningen of conflicten ontstaan, kan dit grote gevolgen hebben voor henzelf en de organisatie. De inzet van mediation en conflictcoaching kan dan een effectief instrument zijn. Burenruzies bemiddeling buren

Burenruzies

Je huis is de plek waar je jezelf kunt zijn en tot rust kunt komen. Het hebben van een (relatief) goede band met je buren is daarvoor essentieel. Als je je als buren aan elkaars gedrag stoort en hier niet met elkaar over kunt praten, heeft dat invloed op je woongenot. Conflictcoaching kan de band tussen buren duurzaam herstellen en indien er een concreet conflict is helpt mediation om samen tot de beste oplossing te komen. 


Overheidsmediation, overheid vs bewoner

Conflicten burger - overheid

Bewoners zijn voor veel zaken afhankelijk van de overheid en andersom is de overheid er voor de bewoners. Toch zijn het twee compleet verschillende werelden, die niet altijd een goed beeld hebben van elkaar. Dit beeld is belangrijk voor wederzijds begrip en goede en duidelijke communicatie is hierbij de sleutel. Mediation is daarom een goed alternatief voor het indienen van zienswijzen of bezwaar. Daarnaast kan conflictcoaching helpen om zowel bewoners als ambtenaren, bijvoorbeeld bij een participatietraject, te bewegen van standpunt naar belang en hier duidelijker over te communiceren.