WEES Jezelf na jong ouderverlies

Deze sessies zijn voor jou,  als je op jonge leeftijd (voor je 21ste) je ouder(s) bent verloren en op zoek bent naar meer rust en balans in je leven.  Voor als jij jezelf en je gedrag beter wil begrijpen en keuzes wil maken die echt goed bij jou passen. Voor als jij wil breken met belemmerende patronen. 

In deze sessies gaan we op zoek naar wie jij echt bent en wat jij nodig hebt om nog meer jezelf te zijn. Een proces van bewustwording, zelfinzicht en zelfliefde. Ben jij er klaar voor?   

"Rouwen is niet loslaten, maar anders leren vasthouden"

Herken jij jezelf in deze kenmerken?

Je bent een ster in jezelf wegcijferen

Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven

Je zorgt altijd voor anderen en weet beter wat zij nodig hebben dan wat je zelf nodig hebt

Je vindt dat je alles alleen moet kunnen

Weinig mensen kennen de echte jij

Je hebt moeite met het echt dichtbij laten komen van anderen

Je houdt heel graag de controle

Je leeft voornamelijk in je hoofd en bent een ster in analyseren, relativeren en bagatelliseren

Je zou best wat zelfverzekerder willen zijn

In gezelschap heb je graag je lolbroek aan 

Je vindt het lastig om keuzes te maken

Je bent slecht in afscheid nemen

Je hebt verlatings- of bindingsangst

Je weet eigenlijk zelf niet zo goed wie je bent en al helemaal niet wat je wilt. 

En misschien herken je ook wel de periodes van neerslachtigheid en het zoeken naar hulp, zonder dat je het gevoel hebt dat je met die hulp echt tot de kern bent gekomen.

Dit zijn kenmerken die veel jong ouderverliezers gemeen hebben

Schaam je er dus niet voor. Het is helemaal niet gek en je bent al zeker niet raar. 
De dingen die hierboven beschreven staan zijn veelal overlevingspatronen. Manieren die jou hebben geholpen om 'door te gaan' na het overlijden van je ouder(s). Door dit gedrag te vertonen, kreeg jij namelijk wat jij nodig had, denk aan aandacht in de vorm van gezien en gehoord worden, veiligheid en zorgde je ervoor dat je niet alleen achter zou blijven. En nee daar heb je niet 'bewust' voor gekozen, dat is ontstaat door wat je is overkomen. Het heeft je geholpen te overleven. 

Dat was heel mooi en fijn voor toen en het heeft je ver gebracht, maar weet dat het nu ook anders kan.


Ik ben Ciska.

En ik herkende me in heel van de kenmerken die hierboven genoemd zijn. Sterker nog toen ik ze voor het eerst zag, was het een en al herkenning. "Dit gaat over mij" en "Ik ben dus niet gek, anders, raar" waren de eerste dingen die ik dacht. 

Ik vond het heftig om erachter te komen dat dit allemaal voort was gekomen uit het verlies van mijn vader toen ik 6 jaar oud was. Dat dit verlies impact had gehad wist ik natuurlijk wel, maar dat het zo'n grote invloed had op mijn leven en levensloop en zo vormend was geweest, daar was ik mij niet bewust van. 

Het waren deze kenmerken die mij vaak zo'n onrust bezorgde, me eenzaam deden voelen en leeg en gefrustreerd omdat het maar niet lukte om dingen anders te doen. Sterker nog ik dacht dat ik gewoon zo was. Want door deze patronen had ik geen enkel idee meer wie ik echt was, wat ik wilde en waar ik op welk moment behoefte aan had. 

Niet gek want deze patronen hadden mij geholpen te overleven, maar daardoor was ik eigenlijk vervreemd geraakt van mijn gevoel en van wie ik in de kern was. 

Bewustwording was stap één en vervolgens wist ik dat ik terug had te gaan naar de kern van de ontstane patronen. Middels innerlijk kindwerk ben ik aan de slag gegaan met mijn verlate rouw. Dat is een ongoing proces en het is niet dat mijn patronen in een klap verdwenen waren. Maar het bracht mij meteen al meer rust en het besef dat ik de labels die ik geïnternaliseerd had los kon en ook mocht laten en echt mocht gaan leven.

Mijn eigen proces en wat het mij heeft opgeleverd, maakte dat ik anderen hierbij wil helpen. Omdat ik het iedereen zo gun om de maskers, zelfs die al vergroeid zijn met je gezicht, af te kunnen zetten, om helemaal zichzelf te kunnen zijn en te gaan leven.

Mijn doel is dus allereerst om je aan te moedigen die stap te maken, als ik het kan, dan kan jij het ook.

En als jij hier graag begeleiding bij wilt hebben, dan ben ik er voor jou.

Want ook hierbij geldt, je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het zeker niet alleen te doen.

Liefs Ciska 

1 op 1 begeleiding 

Door middel van 1 op 1 begeleiding help ik jou de patronen die je hebt ontwikkeld te ontrafelen. Terug te gaan naar de kern en zo uit te vinden hoe jij met deze patronen kunt breken.

Deze begeleiding kan zowel online of live plaatsvinden. Afhankelijk van wat we bespreken en wat er nodig is, geef ik je tussentijds een opdracht mee. Na elke sessie ontvang je van mij een korte samenvatting van wat we besproken hebben per mail.

Omdat ik geloof in maatwerk en dit geen quick fix is heb ik besloten geen traject meer aan te bieden, maar te kiezen voor losse sessies. Zo kun jij zelf bepalen wanneer jij voor je gevoel voldoende uit de coaching hebt gehaald.

Tarief:

Kennismakingsgesprek 30 minuten
GRATIS

Vervolg circa 90 minuten
85 euro (incl. btw)

* De genoemde bedragen zijn incl. btw maar exclusief eventuele reiskosten (0,19 euro per km)

Begeleiding per mail

Soms is het fijner om te schrijven. Daarom is het ook mogelijk om voor 1 op 1 begeleiding per mail te kiezen. Het biedt je de gelegenheid om rustig na te denken over je vragen en je antwoorden. Daarnaast heb je mijn tekst in je mail en kun je mijn antwoorden altijd weer teruglezen en erbij pakken. Veilig vanuit je omgeving en op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Het streven is om de mailtjes op werkdagen binnen maximaal 48 uur te beantwoorden.

De kennismaking is fijn om via bellen of zoom te doen, zodat we kennis kunnen maken en kunnen bespreken wat er speelt en waar je aan zou willen werken.

Mocht je daar geen behoefte aan hebben, dan kunnen we dat achterwegen laten en stuur ik je een intake formulier per mail.

Tarief

3 mailwisselingen voor 25 euro (incl. btw) 
6 mailwisselingen voor 55 euro (incl. btw)

* Vooraf te betalen middels een betaalverzoek


"You may not get to choose or change everything in life but you can choose yourself and you can begin again"

Na mijn begeleiding

Is je zelfkennis toegenomen

Heb je meer inzicht in jouw patronen en het ontstaan daarvan

Snap je waarom je bent wie je bent en doet wat je doet en dat je kunt kiezen voor ander gedrag

Heb je handvatten hoe je ander gedrag eigen kan maken

Heb je meer begrip voor jezelf, meer zelfliefde

Is het vertrouwen in jezelf toegenomen 

Ervaar je meer rust en balans

Weet je hoe je de stappen kunt gaan maken van overleven naar levenLosse schrijfopdrachten

Schrijven kan heel erg helpen bij een verlaat rouwproces, omdat het je dichter bij je gevoel brengt.
Maar soms wil je wel schrijven, maar heb je geen idee waar je dan over zou moeten schrijven. Of welke vragen je jezelf dan zou moeten stellen om dichter bij je gevoel te komen. Ik help je middels schrijfopdrachten om naar binnen te keren, patronen helder te krijgen en je zo bewuster te maken van wat er bij je leeft. Zodat je een beeld hebt waar je eventueel verder mee aan de slag kan.

Al schrijvend op weg naar meer rust in je hoofd.

Voordeel:
- Op je eigen tempo
- In je eigen huis
- Je hoeft het niemand te laten lezen

Wat levert het jou op:
- Het roept herinneringen en gevoelens op
- Het geeft je de kans om gedachten te ordenen
- Het creëert rust in je hoofd
- Je leert jezelf nog beter kennen
- Het geeft je inzicht in het ontstaan van patronen

Tarief
5 mails (1x per 2 weken) met vragen voor 20 euro (incl. btw)

Mail mij via onderstaande knop en vermeld daarbij dat het om de schrijfopdrachten gaat.
Dan ontvang je zsm meer info.

Wat anderen zeggen

"Ciska kan als geen andere echt luisteren naar jouw verhaal. Ze voelt een situatie, sfeer en mensen perfect aan. En straalt zelf altijd zoveel rust uit, waardoor je je direct op je gemak voelt bij haar. Helaas is zij een te goede ervaringsexpert op het vlak van (jong) ouderverlies, maar ik bewonder haar voor haar kracht die ze hieruit heeft geput en dit omgezet heeft naar het helpen van lotgenoten."

Lyanne

"Vanaf het eerste moment dat ik Ciska ontmoette voelde ik me bij haar op mijn gemak. Ze raakte mij met haar oprechtheid en open blik. Ze heeft mij geholpen om een nogal wolkige brij van gedachten in mijn hoofd op een rijtje te zetten. Ik zie daardoor nu helder wat mijn dromen én angsten zijn en hoe ze samenwerken. Ciska luistert heel aandachtig en weet heel precies momenten te kiezen om een vraag te stellen, een reflectie te bieden of aanrijking te doen. Ze raakt in alle bescheidenheid gevoelige plekken aan die vervolgens heel bespreekbaar worden. Ook was ik blij met de (zeer goed!) geschreven terugkoppelingen via de mail na een sessie. Het was een heel fijn en waardevol coaching traject met Ciska."

Sanne

FAQ

Wat is jong ouderverlies?

Created with Sketch.

Jong Ouderverlies is het verlies van een ouder voor je 21ste levensjaar. In het geval je ouder na je 21ste is overleden maar wel al ziek was voor je 21ste, kan het zijn dat je ook veel herkenning vindt in de kenmerken. Mocht je hiermee aan de slag willen neem dan contact met me op.