WEES Jezelf

VertROUWenscirkel

Dé vertrouwenscirkel waar jij als volwassen jong ouderverliezer helemaal jezelf mag zijn.


Ik ben Ciska Rensen

En ik gun het iedereen om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Iets dat vooral voor jong ouderverliezers nogal een uitdaging kan zijn. Doordat ik op 6 jarige leeftijd mijn vader verloor, weet ik namelijk als geen ander wat voor een invloed jong ouderverlies kan hebben op de rest van je leven.

Naast het enorme gemis waar je mee te dealen hebt, ben je ook nog in ontwikkeling. Niet gek dus dat dit verlies zijn stempel achterlaat, vaak in de vorm van overlevingspatronen. Ik ben erachter gekomen dat veel jong ouderverliezers dezelfde soort patronen hebben ontwikkeld. Deze patronen hebben je vroeger geholpen, maar gaan je nu steeds meer belemmeren. Het aangaan van een verlaat rouwproces kan helpen deze belemmerende patronen te doorbreken.

En ja dit is eng en spannend, maar ik geloof erin dat je juist door het aangaan van die rouw, nog meer jezelf kunt zijn. En de stap kunt maken van overleven naar leven.

Om het eerste stapje te zetten richting het afzetten van jouw masker en het afbreken van jouw muurtje kan het heel fijn zijn om in contact te komen met gelijkgestemden. Mensen die jou snappen, zonder dat je te veel woorden nodig hebt. En dat eerste stapje hoop ik je te bieden met deze vertrouwenscirkel! 

Op naar nog meer jezelf zijn dus en nee, dat hoef je niet alleen te doen!

Ben jij er de volgende keer ook bij?

WAT IS HET?

De vertrouwenscirkel  is een (nu nog) online bijeenkomst voor jong ouderverliezers tussen de 21-45 jaar die voor hun 21e levensjaar hun ouder(s) zijn verloren.

De bijeenkomsten staan in het teken van even helemaal jezelf kunnen zijn, met alles dat daarbij hoort. Iets dat niet altijd even makkelijk is voor een jong ouderverliezer. 

Kennismaken, praten over wat je bezighoudt en verbinden op basis van een gedeelde levenservaring. Niet zwaarmoediger dan nodig, vooral gericht op (h)erkenning en positieve energie, maar alles mag er zijn.

"Een bijeenkomst waarin jij kunt zijn wie je bent en kan bespreken en delen wat jij graag wil, met mensen die jou snappen"

Online vanaf een plek waar jij je fijn voelt

*Zorg wel voor een goede webcam

 

Elke eerste woensdag van de maand. 

Eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 6 oktober

19.30 - 21.00 uur

Kom een keer proeven: 15 euro

Strippenkaart (6 keer)

117 euro


Verbinden met gelijkgestemden, waarbij jij helemaal jezelf kunt zijn


Jezelf zijn

Dat is waar het in deze vertrouwenscirkel omgaat en wat voor jou als jong ouderverliezer vaak helemaal niet vanzelfsprekend is.

Heb jij net als veel andere jong ouderverliezers een masker opgezet, een muurtje om je heen gebouwd of leef je op de handrem en zou je dat het liefst wel willen veranderen, maar weet je niet goed hoe? Of weet je wat je te doen staat, maar ben je bang voor wat er allemaal los gaat komen? En voel je je vaak alleen en onbegrepen, omdat niemand lijkt te snappen hoe jij je voelt?

Hoe fijn is het dan om dit te kunnen uitspreken en delen met mensen die jou wél snappen, die eenzelfde ervaring hebben, misschien op hetzelfde punt staat als jij en die jou de (h)erkenning kunnen bieden die jij zo nodig hebt?

Dat vind je bij deze vertrouwenscirkel!  

HOE GAAN WE TE WERK

De vertrouwenscirkel is een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je kunt connecten met gelijkgestemden, je verhaal en ervaringen kunt delen, vragen aan elkaar kunt stellen, elkaar kunt inspireren en geïnspireerd kan worden. 


✨ Elke bijeenkomst is er een thema dat ik van te voren met je deel
✨Na de gezamenlijke start gaan we in groepjes van 3 a 4 personen uit elkaar om samen in te zoomen

✨Ervaringen te delen, elkaar te inspireren
✨Iedereen krijgt evenveel ruimte om te delen wat hij/zij wil
✨Tussendoor en aan het eind delen we de belangrijkste bevindingen met elkaar

*Op sommige bijeenkomsten zal er een gastspreker aanhaken. Dit laat ik uiteraard van te voren weten* 

DUS NIET:

❌ Je alleen en onbegrepen voelen


❌ Lange zware gesprekken 


❌ Met je mond vol tanden tijdens een gesprek


❌ Te grote groep

DUS WEL:

✅ Verbinden met gelijkgestemden


✅ Korte gesprekken, focus op helpen/inspireren


✅ Van te voren bekend thema en vragen


✅ Max. 12 deelnemers per avond


VOOR WIE?

De bijeenkomst is voor volwassen jong ouderverliezers:

✨ Die nu tussen de 21 en 45 jaar zijn
✨ Die voor hun 21e levensjaar hun ouder(s) zijn verloren
✨Die willen verbinden met mensen die een zelfde levensveranderende ervaring kennen
✨Die op zoek zijn naar (h)erkenning
✨Die hun verhaal of ervaringen willen delen, 
✨Die geïnspireerd willen worden of anderen willen inspireren


Wil jij ervaren hoe dat is? Kijk dan hieronder voor de aankomende bijeenkomsten! 

Volgende bijeenkomsten

Woensdag 6 oktober

19.30 - 21.00 uur

Thema "Opgroeien zonder ouder(s)"

Woensdag 3 november

19.30 - 21.00 uur

Thema "Met anderen praten over je overleden ouder(s)"


Woensdag 1 december

19.30 - 21.00 uur

Thema "Feestdagen zonder je overleden ouder(s)"  

TARIEF

Ik wil deelnemen aan deze cirkel zo laagdrempelig mogelijk maken, omdat ik weet hoe waardevol het is. Daarnaast is er ook een bepaalde mate van vertrouwelijkheid en veiligheid gewenst, juist omdat we helemaal onszelf willen kunnen zijn. Enige consistentie in de groep is daarom wel zo prettig, zeker omdat dat ook de mogelijkheid geeft om dieper in te kunnen zoomen op bepaalde thema's. Dit maakt dat ik gekomen ben tot de volgende constructie. 

Een keer proeven 15 euro 
Strippenkaart van 6 bijeenkomsten 117 euro

* als je na het proeven een strippenkaart neemt, worden de proefkosten daarop in mindering gebracht

FAQ

Wat is een jong ouderverliezer?

Created with Sketch.

Een jong ouderverliezer is iemand die voor zijn 20ste zijn ouder(s) is verloren. 

Ben jij na je 20ste je ouder verloren, maar was je ouder wel al ziek voor je 20ste, dan kan het zijn dat je toch veel overeenkomsten vertoond met andere jong ouderverliezers. Schroom dan niet om je aan te melden. 

Ben je na je 20ste je ouder(s) verloren, maar zou je wel graag deelnemen aan een zelfde soort groep? Neem dan contact met me op via info@ciskarensen.nl of bel me op 06 41 78 27 28

Wat zijn de overige data van de bijeenkomsten

Created with Sketch.

De vertrouwenscirkel vindt elke eerste woensdag van de maand plaats van 19.30 - 21.00 uur. Blok die momenten dus vast in je agenda ;-)

Kan ik altijd komen proeven?

Created with Sketch.

Elke bijeenkomst is er de mogelijkheid om te 'proeven', omdat het wel het fijnst werkt als er continuïteit zit in de deelnemers kan iedereen slechts één keer gebruik maken van een proefticket.

Besluit je na het proeven een abonnement (6 bijeenkomsten) aan te schaffen, dan worden de kosten van je proefticket daarop in mindering gebracht. 

Ben ik ook welkom als ik pas mijn ouder(s) ben verloren?

Created with Sketch.


Als je pasgeleden je ouder(s) bent verloren bied ik wel losse 1:1 begeleiding aan. Ik denk dat dat veel waardevoller is in jouw situatie, dan al meteen met geconfronteerd te worden met verhalen van anderen. 

Moet ik iets voorbereiden?

Created with Sketch.

Nee je hoeft niks voor te bereiden. Ik laat van te voren het thema van de bijeenkomst weten, mocht je naar aanleiding daarvan een ervaring hebben die je wilt delen dan kan dat zonder voorbereiding tijdens de bijeenkomst. 

Wat als ik een kaartje heb gekocht, maar toch niet kan?

Created with Sketch.

Dat kan natuurlijk gebeuren en is geen probleem. Laat mij op tijd, in ieder geval voorafgaand aan de bijeenkomst weten dat je er niet bij kunt zijn en dan kijken we samen naar een alternatief. Dit zal ofwel een andere sessie zijn, of terugstorten van het geld.  

Wat als ik een strippenkaart heb maar een keer niet kan?

Created with Sketch.

Dat kan natuurlijk gebeuren en is geen probleem. Dan haal je de gemiste bijeenkomst gewoon een andere keer in. Na aankoop van een strippenkaart mag je 6 bijeenkomsten bijwonen. Laat het me wel vooraf even weten als je een keer niet kunt, want dan weet ik op hoeveel mensen ik kan rekenen.

Heb ik een betaald zoom-account nodig?

Created with Sketch.

Nee dat hoeft niet. je krijgt van mij per mail de uitnodiging met een link voor de online bijeenkomst. Het is misschien wel handig om van te voren even te checken of de link werkt (incl. beeld en geluid).  

Moet ik al bezig zijn met mijn verlate rouw?

Created with Sketch.

Nee dat hoeft helemaal niet, het gaat erom dat je een zelfde levensveranderende ervaring hebt meegemaakt. Hierdoor ontstaat (h)erkenning en verbinding. Iedereen heeft zijn/haar eigen proces en wellicht heb jij jouw rouwproces al doorlopen.   

Waarom kost het geld om deel te nemen?

Created with Sketch.

Het kost geld om deel te nemen omdat er enerzijds werk in zit, de organisatie, voorbereiding en eventuele coachingsvraagstukken die voorbij komen. 

Maar ook omdat ik het niet té vrijblijvend wil maken. Niet voor mezelf, maar ook niet voor jullie. Door er geld voor te betalen voel je zelf namelijk ook de noodzaak om deel te blijven nemen en ik ben van mening dat het je het meest oplevert als je geregeld dit soort gesprekken blijft voeren. En ik gun je de winst voor jezelf die je daaruit haalt. 

Heb je nog een andere vraag die hier niet bij staat? Stuur me dan even een appje, dan ontvang je binnen 48 uur een reactie van mij. Mailen mag ook op info@ciskarensen.nl

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp